Volby do Evropského parlamentu

05. 06. 2024 / Z radnice

Připomínáme občanům, že volby do Evropského parlamentu proběhnou na území města Šlapanice ve dnech 7. června 2024 (pátek) od 14.00 hod. do 22.00 hod. a 8. června 2024 (sobota) od 8.00 hod. do 14.00 hod.

Volební místnosti

  1. MŠ HVĚZDIČKA, Masarykovo náměstí 6, Šlapanice
    Ulice:
    8.Května, Akátová, Dlouhá, Hřbitovní, Janská, Jiříkovská, Kosmákova, Masarykovo náměstí, Na Zahrádkách, Palackého, Pod Žurání, Ponětovská, Starý Dvůr, Slunná, Svatojánské nám., Václavská, Za Humny, Zámečnické nám., Zemědělská, oblast Líchy, K Letišti

  2. MŠ ZAHRÁDKA, Havlíčkova 8, Šlapanice
    Ulice:
    Bož. Němcové, Brněnská č. p. 1320–1659, Brněnská Pole, Havlíčkova, Hrabalova, Hrubínova, Seifertova

  3. MŠ HVĚZDIČKA, Husova 25, Šlapanice
    Ulice:
    Brněnská č. p. 1–1293, 1354, 1375, 1682, 1746, 1855, Čechova, Janáčkova, Jungmannova, Kalvodova, Karla Čapka, Lidická, Příční, Švehlova

  4. SOKOLOVNA, Nádražní 87, Šlapanice
    Ulice:
    Husova, Hybešova, Jana Dvořáka, Jiráskova, Kobylnická, Nádražní, Smetanova, Štefanikova, Tyršova, Vrchlického, Wurmova, budova č. evidenční 298 a č. evidenční 518

  5. OBŘADNÍ SÍŇ MĚÚ, Masarykovo náměstí 7, Šlapanice
    Ulice:
    Bedřichovická, Bezručova, Bří Mrštíků, Kollárova, Komenského, Na Poříčí, Nad Zámkem, Nerudova, Riegrova, Sušilova, Těsnohlídkova

  6. KULTURNÍ DŮM, Jižní 2, Bedřichovice
    Ulice:
    místní část Bedřichovice: Hlavní, Jižní, Krátká, Lípová, Podolská, Sádky, Slatinská, Střední, Studýnky, U Hájku

Každý volič hlasuje osobně, jeho zastoupení není přípustné. Voliči bude umožněno hlasování poté, kdy prokáže svoji totožnost a státní občanství ČR platným občanským průkazem nebo cestovním pasem České republiky. Neprokáže-li volič svou totožnost a státní občanství, nebude mu hlasování umožněno.

Jde-li o cizince, prokazuje své oprávnění průkazem o povolení k trvalému pobytu nebo potvrzením o přechodném pobytu na území České republiky starším 45 dnů.

Volební okrsek pro voliče s úřední adresou: Volič, který má trvalý pobyt na úřední adrese (Masarykovo náměstí 100/7, Šlapanice), je zapsán ve stálém seznamu voličů, může své volební právo uplatnit ve volebním okrsku č. 1 – MŠ Hvězdička, Masarykovo náměstí 6, Šlapanice.

Volič může požádat ze závažných, zejména zdravotních, důvodů obecní úřad a ve dnech voleb okrskovou volební komisi o to, aby mohl hlasovat mimo volební místnost, a to pouze v územním obvodu volebního okrsku, pro něhož byla okrsková volební komise zřízena. V takovém případě okrsková volební komise vyšle k voliči dva své členy s přenosnou volební schránkou, úřední obálkou a hlasovacími lístky.

Hlasovací lístky budou dodány nejpozději tři dny přede dnem konání voleb. Volič si donese hlasovací lístky, které mu byly doručeny do schránky.

Kontakt pro nahlášení žádosti o hlasování mimo volební místnost: Šubrtová Soňa – 533 304 349, subrtova@slapanice.cz.

Další informace naleznete na webu https://www.slapanice.cz/volby-do-evropskeho-parlamentu-v-roce-2024