Šlapanické informační okénko

14. 07. 2023 / Ostatní, Samospráva, Z radnice

Na informace o místním dění jsme se zeptali vedení města. Pojďte se s námi začíst do novinek ve vašem okolí a dejte nám vědět, co vás zajímá.

Třídí celé Šlapanice?

Součástí kampaně, která má za úkol přitáhnout více pozornosti ke správnému třídění odpadu, je také cyklus setkání na pravidelných schůzích jednotlivých Společenství vlastníků jednotek (SVJ). Ty město oslovuje ke spolupráci při předcházení vzniku odpadů. Setkání poskytují prostor ke společné diskuzi mezi městem a obyvateli a možnost vzájemné pomoci při řešení problému.

Netřídí jen obyvatelé ale také úřad. Ten s pomocí dětí ze Základní umělecké školy ve Šlapanicích připravil svým návštěvníkům překvapení v podobě barevných košů na třídění papíru a plastu, zdobících první patro úřadu.

Zlepšujeme údržbu města

Neunikly vám drobné změny na tváři města? Je to tak, pro větší spokojenost obyvatel zlepšujeme péči a údržbu. SNMŠ má nového zaměstnance, který se věnuje především drobným opravám dláždění. Za krátkou chvíli již stihla vzniknout dvě nová místa pro lavičky u hřbitova, novou dlažbu má dětské hřiště na ulici Nerudova a potřebných oprav se dostalo i Masarykovu náměstí.

Péči o zeleň zase vzali na svá bedra dvě křehké dámy, kterým nechybí spousta nápadů ani smysl pro humor, například jejich květinové dekorace si u kolemjdoucích rychle získaly velkou oblibu. 

 

Nové technické zázemí a opravený kříž

V průběhu druhého červencového týdne byla spuštěna další část prací na projektu rozšíření městského hřbitova, zahrnujících výkop základů pro budovu technického zázemí. Po tuto dobu je třeba počítat se zvýšenou hlučností, způsobenou provozem techniky.