Nová železniční zastávka

14. 11. 2018 / Doprava, Ostatní

V pátek 14. prosince 2018 bude otevřena nová železniční zastávka ve Šlapanicích u sídliště na Brněnských Polích. Stavba začala v březnu tohoto roku. Samotná zastávka bude stát zhruba 40 milionů korun. Investorem celé stavby je Správa železniční dopravní cesty (SŽDC), stavba je spolufinancována z Operačního programu dopravy (OPD2).

Zastávka se bude jmenovat „Šlapanice-zastávka“. K dispozici budou tři bezbariérová nástupiště, ke třetímu z nich povede podchod.

Spolu s novou zastávkou došlo také k modernizaci trati. Současná rychlost se zvýší z 80km/hod na 100km/hod. Vlaky, které nebudou ve stanici zastavovat, budou stanicí projíždět rychlostí 90km/hod. Velká část železničního svršku je z roku 1971 a je za hranicích životnosti. SŽDC v minulých letech rekonstruovala úsek v Brně mezi Černovicemi a Slatinou a také část Vlárské dráhy dále na východ. V budoucnu se chystá kompletní elektrifikace.

Další informace naleznete na projektovém webu města: https://projekty.slapanice.cz/doprava/nova-zeleznicni-zastavka-slapanice/