V říši dinosaurů - výstava prodloužena

datum
07. 09. 2022 13:00 h
místo
Muzeum

Ponořte se s námi do hlubin pravěku! Výstava vás zavede do doby před miliony a miliony let, kdy na Zemi žili trilobiti a pralesy z kapradin a plavuní obývali dinosauři. Výstava je mimořádně prodloužena.

Atmosféru fantastické a ohromující přírody zprostředkovávají vědecké umělecké rekonstrukce výtvarníků z Volného sdružení PAS. Pětice výtvarníků, sdružených pod hlavičkou projektu Paleoart –Art and Scince / Paleoart –Umění a věda (PAS) představuje v obrazech odvětví výtvarného umění, úzce spjatého s vědeckým pohledem na historii života na Zemi. Cílem jejich tvorby je popularizovat a zpřístupnit široké veřejnosti výsledky vědecké práce. Dalším úkolem, jejž si výtvarníci v rámci společných akcí Projektu PAS kladou za cíl, je šířit a propagovat dílo Zdeňka Buriana a pokračovat tak v tradici české vědecké paleoilustrace. Autory Projektu PAS jsou Mgr. Ondřej Dostál, Ph.D. a malíř a ilustrátor Petr Modlitba. Zastoupenými členy Projektu PAS jsou výtvarníci Pavel Dvorský, Petr Modlitba, Jiří Svoboda a Jiří Teichmann, kteří se v oboru paleontologických a paleoantropologických rekonstrukcí pohybují již řadu let na té nejvyšší úrovni.

Vedle paleoartu na výstavě najdete i reálné pozůstatky dávnověkého světa v podobě fosílií živočichů (trilobitů nebo amonitů), rostlin (přesliček, kapradin), ale uvidíte dokonce i miliony let starou šišku nebo koprolit. Díky 3D modelům našich fosílií se můžete doslova dotknout pravěkého života a nechat se unést do vzdálené dávno zaniklé doby.

Nejzajímavějším prvkem ve výstavě je bezpochyby 3D rekonstrukce zubu dinosaura, který byl objeven v Brně-Slatině. Přijďte si prohlédnout věrnou repliku jednoho z nejunikátnějších nálezů v České republice a ponořte se s námi do hlubin pravěku!

0.00000000 0.00000000 ChIJG0KwWavrEkcRvMVt8ULmVI0